Nordis Chłodnie Polskie wprowadza nową szatę graficzną mrożonych warzyw, mieszanek warzywnych i owoców, aby zwiększyć rozpoznawalność swoich produktów. We wrześniu w nowej, niebieskiej kolorystyce zadebiutują popularne jesienią i zimą: włoszczyzna, szpinak, kalafior i truskawki.
Nordis zmienia wygląd opakowań mrożonek przed zbliżającym się sezonem na mrożone warzywa i owoce. W nowym, niebieskim opakowaniu pojawi się bardzo popularna Nordis „Włoszczyzna” (450g), czteroskładnikowa mieszanka warzyw krojonych w paski (marchew, pietruszka, seler, por), a także inni liderzy sprzedaży jak Nordis „Kalafior” (450g), Nordis „Szpinak” (450g) i Nordis „Truskawki” (450g).
– Nowa szata graficzna jest krokiem w kierunku ujednolicenia wyglądu opakowań i nadania im wspólnej, charakterystycznej dla Nordis niebieskiej kolorystyki – mówi Tomasz Meller, prezes Grupy Nordis. – Zwiększy to rozpoznawalność naszych produktów, które klienci kojarzą z bardzo wysoką jakością.
Produkty mrożone Nordis powstają z najlepszych polskich warzyw i owoców. Gotowe do jedzenia w około 10 minut zapewniają naturalny smak i gwarantują najwyższą jakość przygotowywanych posiłków. Mrożonki eliminują także szereg czasochłonnych czynności, którym trzeba poddać surowe warzywa, takich jak mycie, obieranie i krojenie.
Nordis „Włoszczyzna” krojona w paski, 450g
Sposób przygotowania: warzywa bez rozmrażania ugotować w wodzie z kostką rosołową. Stosować jako bazę do zup, sałatek oraz potraw rybnych. Jedno opakowanie zawiera 3 sugerowane porcje produktu.
Nordis „Kalafior”, 450g
Sposób przygotowania: różyczki kalafiora bez rozmrażania ugotować w osolonej wodzie. Podawać polane tłuszczem z przyrumienioną tartą bułką lub sosem. Jedno opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
Nordis „Szpinak” rozdrobniony, 450g
Sposób przygotowania: zamrożoną porcję szpinaku umieścić w garnku i podgrzewać do całkowitego rozmrożenia, często mieszając. W trakcie podgrzewania dodać łyżeczkę masła. Następnie przyprawić do smaku solą, czosnkiem lub innymi dodatkami według uznania i zagotować. Jedno opakowanie zawiera 3 sugerowane porcje produktu.
Nordis „Truskawki” bez szypułek, 450g
Sposób przygotowania: zamrożone owoce wysypać do naczynia i pozostawić do rozmrożenia. Polecamy jako deser. Można podawać z lodami lub bitą śmietaną. Jedno opakowanie zawiera 3 sugerowane porcje produktu.