Pyzy z mięsem najpopularniejszym daniem mrożonym w Polsce

23 listopada 2012

Kategoria: Nordis
23 listopada 2012, Komentarze: 0

Pyzy z mięsem są znacznie częściej wybierane przez Polaków, niż mrożone kluski, knedle czy nawet pierogi. Ten flagowy polski produkt stanowi w niektórych regionach kraju nawet 50% rynku mrożonych dań.

– Może to zaskakujące, ale pyzy z mięsem są najpopularniejszą mrożonką w Polsce, a po tego rodzaju produkty klienci najczęściej sięgają zimą – mówi Tomasz Meller, prezes Nordis. – Pyzy z mięsem to danie serwowane w domu, jak i wielu restauracjach, ze względu na walory smakowe i niezrównane poczucie sytości jakie daje zaledwie jedna ich porcja – dodaje Meller.

Pyzy z mięsem z Nordis zawdzięczają wyjątkowy smak nadzienia i ciasta wysokiej jakości składnikom oraz niezmienionej od kilkudziesięciu lat recepturze. Powstają z najlepszych polskich surowców pochodzących z Wielkopolski i Lubelszczyzny. Wysokie walory zdrowotne pyzy osiągają dzięki zastosowaniu jednego z najlepszych sposobów przechowywania żywności jakim jest mrożenie. Firma oferuje to popularne danie w niezmienionej, tradycyjnej recepturze już od ponad 30 lat.

W ofercie Nordis znajdują się opakowania 450 g i familijne, dla większego grona łasuchów, zawierające 900 g produktu. Pyzy przyrządza się bardzo szybko i łatwo. Zamrożoną porcję wystarczy wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować około 8 minut od momentu wypłynięcia pyz na powierzchnię. Dla smaku danie można polać tłuszczem ze skwarkami z lekko podsmażoną cebulką.

Rozpoczęła się kampania reklamowa dania „Pyzy z mięsem” prowadzona przez zielonogórski Nordis, jednego z liderów polskiego rynku mrożonek. Kampania bilbordowa zachęcająca Polaków do jedzenia pyz z mięsem, jednego z najpopularniejszych polskich dań mrożonych, potrwa do połowy grudnia br. Będą ją mogli zobaczyć m.in. mieszkańcy Gdańska, Gdyni, Katowic, Poznania, Warszawy, Wrocławia oraz Zielonej Góry.